Domov > Správy > Správy z priemyslu

Čo je to laserový zvárací stroj?

2023-02-13


Laserová zváračka je jedným z laserových spracovateľských strojov používaných na zváranie a rezanie kovov. Laserový lúč vstrekuje energiu do obrobku, roztaví ho vo veľmi krátkom čase a rýchlo stuhne, čím sa zníži skreslenie po zváraní. Ďalšou vlastnosťou je, že spracováva rýchlejšie ako bežné metódy zvárania. Okrem toho je možné jemné spracovanie úpravou vlnovej dĺžky, hustoty energie a priemeru bodu lasera.

 

Laserové zváranie je proces používaný na spájanie kovov alebo termoplastov pomocou laserového lúča na vytvorenie zvarového švu. Ako koncentrovaný zdroj tepla možno laserové zváranie vykonávať pri vysokej rýchlosti zvárania niekoľko metrov za minútu na tenkých materiáloch, zatiaľ čo na hrubších materiáloch je možné vytvárať úzke, hlboké zvary medzi dielmi so štvorcovými hranami.

 

V súčasnosti existujú tri hlavné typy laserových zdrojov pre laserové zváracie stroje, ktoré využívajú jeden z týchto laserových zdrojov, a to vláknový laser, CO2 laser a Nd:YAG laser. Každý z týchto laserových zdrojov má svoje výhody a je vhodný pre rôzne druhy zváracích materiálov.

Vláknový laserový zvárací stroj

Vláknový laserový zvárací stroj je ideálny na opracovanie kovových častí. Okrem toho ponúka vysokú spoľahlivosť a efektivitu. Podľa odhadov sa presnosť laserového zváracieho stroja pomocou vláknového lasera blíži k 25 %.

 

Zváračky CO2 laserom

CO2 laserové zváračky môžu poskytnúť skvelý súvislý zvárací lúč, ktorý vytvára efektívne a odolné zvary. Ľahko preniká do kovov a nekovových telies.

 

Nd: Laserové zváračky YAG

Nd:YAG lasery sú menej energeticky účinné v porovnaní so zváracími strojmi s vláknovým laserom. Existujú však určité aplikácie, ako je lepšia kontrola lasera, ktorú nemôžete dosiahnuť s inými typmi laserových zdrojov.

 

Stručne povedané, získate laserové zváračky všetkých typov, technológií a zdrojov. Budete sa musieť rozhodnúť, ktorý typ laserovej zváračky bude najlepšie vyhovovať vášmu podnikaniu.

 

 

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept